Een frisse start

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt zeker in het onderwijs. Na de vakantie begint u vaak met een nieuwe groep kinderen. De start is hierbij essentieel. Zowel u als de kinderen stappen vol verwachting de drempel over van het nieuwe schooljaar en als leerkracht maakt u verschil. Deze cursus biedt u een verdieping in positief leiderschap, gebaseerd op wetenschap, om van een groep een veilige groep te maken waar leren met en van elkaar de norm wordt.

Lees meer

Thema en datum ROB-dag bekend

Over iets minder dan een jaar is er weer een Regionale Onderbouwdag: dé tweejaarlijkse inspiratiedag in Zwolle speciaal voor leerkrachten groep 1 en 2. En dit is maar goed ook. Want zowel het onderwijs aan jonge kinderen als de leerkrachten verdienen aandacht. Het wordt een inspirerende dag, dus reserveer woensdag 21 maart alvast in uw agenda voor de ROB-dag. Maar wat wordt het thema ...

Lees meer

Meet-UP ‘Spelen mag, spelen moet!’

Op 11 oktober 2017 organiseert IJsselgroep een Meet-Up met als thema ‘Spelen mag, spelen moet!’. Een inspirerende bijeenkomst over goed onderwijs aan jonge kinderen en spelend leren. En ja: het mag! Ook van de inspectie. Voor leerkrachten groep 1-2-3, intern begeleiders én directeuren die nieuwsgierig zijn naar hoe het anders kan én mag.

Lees meer

IKC sessie Jaarcongres Brede School

Op 11 april was het 12e Jaarcongres Brede School in de jaarbeurs in Utrecht: een goed bezocht congres, waar onderwijsprofessionals geïnspireerd zijn geraakt en hebben deelgenomen aan verschillende sessies. Henkjan Kok heeft hier samen met Margareth Arnst de sessie ‘Werken met het IJsselgroep IKC-model’ voor zijn rekening genomen. Een korte impressie:

Lees meer