Leer voor je leven

ICT in het onderwijs

blog3-ict-henk_van_keulen-57442732_22_475


 

Mijn naam is Henk van Keulen en ik ben werkzaam als adviseur voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs.. Vanuit mijn ervaring als docent, schoolleider en adviseur ben ik in de loop van mijn werkzame leven steeds meer geïnteresseerd geraakt in de grote vragen waar het onderwijs voor staat.  Die grote vragen komen voort uit het steeds breder doordringende besef dat we onze kinderen niet kunnen blijven opleiden binnen organisaties die hun vorm vonden in de 19e eeuwse samenleving. We leven inmiddels in de 21e eeuw, sterker nog, die eeuw is al 15 jaar oud.

De nieuwe eeuw stelt andere eisen aan kinderen en die kinderen stellen andere eisen aan scholen. De verandering zit in de lucht.

Maar hoe geven we die verandering vorm? En wat doen we dan? Dat zijn de vragen waar ik mij mee bezig houd.

Geïnspireerd door bovengenoemde vragen zal ik regelmatig op deze plek een blog schrijven. Mijn volgende blog gaat over de inzet van ICT in het leerproces. Leren met ICT is het middel bij uitstek voor het personaliseren van leerroutes.

Gelukkig zetten alle scholen op een behoorlijke schaal ICT in. Maar hoe beoordeel je nou waar je staat? En wat zou je volgende stap moeten zijn? Voor het beantwoorden van die vraag is het SAMR model heel geschikt. Wat dat is, leg ik uit in mijn volgende blog.

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn