Leer voor je leven

IJsselgroep en voor- en vroegschoolse educatie

De jeugd heeft de toekomst. En daarmee staat de kwaliteit van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen volop in de schijnwerpers. Want juist in de periode dat kinderen naar een peuterspeelzaal of een kinderdagverblijf gaan, wordt de basis gelegd voor hun verdere ontwikkeling. Om de pedagogische kwaliteit van u en uw medewerkers naar een nog hoger plan te tillen is IJsselgroep u graag van dienst met een divers aanbod, gericht op scholing, nascholing en begeleiding.

Vraag en antwoord

Uit een landelijk onderzoek blijkt, dat de pedagogische kwaliteit bij kinderdagverblijven de laatste jaren achteruit is gegaan. Dat roept vragen op, logisch. Want hoe kunt u uw pedagogisch medewerkers meer aandacht laten krijgen voor ontwikkelingsstimulering bij kinderen? En hoe kunt u het contact met ouders optimaliseren? Maar ook vragen die betrekking hebben op het kiezen of verdiepen van voorschoolse educatieprogramma’s zijn meer dan ooit actueel. IJsselgroep geeft een helder antwoord en zorgt ervoor dat u een doorgaande lijn kunt realiseren naar het basisonderwijs.

Scholing op maat

‘Het Pedagogisch Kader voor Kindercentra 0-4 jaar’ biedt een sterke basis voor het brede aandachtsgebied van de voorschoolse voorziening. Aan de hand van dit kader heeft IJsselgroep haar scholingen ingedeeld. De onderwerpen die nu veel gevraagd worden door kinderdagverblijven en peuterspeelzalen zetten we graag voor u op een rijtje. U kunt ons voor een aantal van deze scholingen vinden op de BKK Lijst Opleidingen (www.stichtingbkk.nl). Tevens heeft IJsselgroep veel ervaring op het gebied van trainingen in VVE programma's/startblokken. Klik hier voor een compleet overzicht van ons aanbod.

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn